9 Haziran 2010 Çarşamba

Farklı Olmak ,Fark Yaratmakmıdır...


Aklıma takıldı; hepimiz farklı olduğumuzu düşünür, sevdiklerimizin hatta sevmediklerimizin bile bunu hissetirmesinden mutluluk duyarız.Ama aslında hepimiz üç aşağı beş yukarı aynı özelliklere sahip, aynı yaş ve aynı şartlarda tıpa tıp olmasa bile benzer tepkiler veririz.

Peki o zaman nedir farklı olmak? Neden özel olmak isteriz? Herşeyden önce, hepimizin kendi özel isimleri var ,soyağacımız ,memleketimiz farklı eğitimlerimiz var ;ama bütün bunlarda birbirimize benzemek için yeterli değil, bazen aynı evin içinde,aynı odada, aynı anne babadan, aynı okullarda da büyüsek bile kendi özkardeşimize bile benzemeyiz.o kendi özellikleriyle ,biz kendi kişilik özelliklerimizle anılırız.
Her koşulu değiştiren fark yaratan kişilik;yani aynı olaylara ,mekanlara,okullara,işlere farklı yaklaşmamızı farklı algılamamızı sağlayan odur.
Peki kişiliğimiz neye göre gelişir bir bakıma kişiğimiz kaderimizse ,kaderimizi ne belirler...
Olay burda tıkandı ,çünkü kişiliği etkileyen de büyük oranda ortam ;ama demedikmi aynı ortamda büyüsek de farklı kişiler oluyoruz;dana nın kuyruğu koptu bulan olursa yardımcı olsun...

2 yorum:

  1. hissettiği gibi yaşayıp mutlu olabilmek önemli galiba , gerisi de detay, ıvır zıvır :
    günlükte fotoğraflar çok hoş ...

    YanıtlaSil
  2. tesekkurler, gorsellikten hoslaniyorum ama zaman sorunumu çözünce daha yaratıcı olacağım :))

    YanıtlaSil